Restauracja

Restauracja Oława | Jedzenie Oława | Restauracja Sobieski Menu

Zobacz, co mamy do zaoferowania

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Wprowadziliśmy do naszej oferty dania kuchni molekularnej z wykorzystaniem ciekłego azotu. Tworzymy nietypową-wyjątkową postać dań z naturalnych produktów, owoców, warzyw, serów czekolady, chałwy i innych. Oferujemy między innymi: kawior z owoców i warzyw, puder z sera czy czekolady, czipsy z mięty, kawior z owoców i warzyw.

Najlepsze smaki

"Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy" James Joyce

Przystawki Zimne

Carpaccio z polędwicy wołowej (43,- )

marynowane w oliwie kaparowej w towarzystwie czarnych oliwek, kaparów jabłkowych z płatkami parmezanu i świeżej ruccoli

Deska wykwintnych serów (45,-)

podawanych z szynką parmeńską, antipasti i pieczywem

Przygotowujemy tylko z najświeższych produktów

Zupy

Tradycyjny rosół (14,- )

na kurce gotowany podawany z kołdunami

Sałatki jako danie główne

Sałatka Black Tiger (45,-)

podawana z miksem świeżych sałat, w towarzystwie trio krewetek, majonezu mango i emulsji balsamicznej

Żurek staropolski z jajkiem (15,-)

na wędzące gotowany, w aromacie leśnym, podawany w chlebku

Sałatka Szopska (39,-)

mix świeżych sałat z dodatkiem pomidorków cherry i sera koziego podawana z orzechami pini i grzankami żytnimi

Krem Szparagowy (18,-)

podawany z prażonymi migdałami i szyjkami rakowymi

Sałatka Cezar (42,-)

świeża sałata rzymska skropiona sosem Cezar, podawana z kurczakiem zagrodowym, boczkiem wędzonym zapiekanym, grzankami czosnkowymi ,serem cheddar i orzechami pini

Makarony

Spaghetti Diavolo (38,00 zł)

spaghetti z dodatkiem grillowanych polędwiczek wieprzowych warzyw w sosie pomodorowym, świeżym czosnkiem i parmezanem

Raviolacci faszerowane grzybami (42,00 zł)

podawane w sosie winno- śmietanowym, natką pietruszki i parmezanem

Dania główne

Danie rekomendowane do dziedzictwa Kulinarnego Dolnego Śląska

Mini steki z polędwiczki wieprzowej (49,00 zł)

podawane na snopkach fasolki szparagowej otulonej bekonem w towarzystwie puree tymiankowego i sosu z leśnych skarbów

Kotlet wielki schabowy panierowany (39,00 zł)

podawany z łódeczkami ziemniaczanymi i surówką

Pierś z kaczki supreme (57,00 zł)

marynowana świeżym tymiankiem, cytrusem i miodem, podawana na lustrze winnego sosu wiśniowego z kluseczkami estragonowymi i modrą kapustą z rodzynkami, aromatyzowana goździkami

Soczysta pierś z kurczaka kukurydzianego (49,00 zł)

podawana z kaszotto warzywnym, szparagami i sosem holenderskim

Półmisek Szefa (59,00 zł)

różne sorty mięs grillowanych podane z warzywami z rusztu karmelizowanymi w miodzie i chilli, ziemniaczkami opiekanymi i sosem kurkowym

Polędwica wołowa z rusztu (79,00 zł)

aromatyzowana masełkiem czosnkowym spoczywająca na wyrazistym sosie z zielonego pieprzu, wędzonej śliwki, chilli w kompozycji trzech muszkieterów warzywnych i frytkami steak-house

Polędwica wołowa z rusztu (79,00 zł)

aromatyzowana masełkiem czosnkowym spoczywająca na wyrazistym sosie z zielonego pieprzu, wędzonej śliwki, chilli w kompozycji trzech muszkieterów warzywnych i frytkami steak-house

Dania z ryb

Pstrąg Kłodzki (48,00 zł)

pieczony w okrasie czosnkowej, podany z pieczywem i masłem ziołowym

Desery

Sernik mascarpone (35,00 zł)

podawany z sorbetem w aromacie likieru gruszkowego

Tort czekoladowy (35,00 zł)

Kakaowy biszkopt przekładany masą kakaową, kawałkami czekolady, żelką wiśniową w posypce malinowo różanej

Lody z natury (29,00 zł)

kasztanowe, jogurt z miodem, czekolada z chipsami, podane z owocami liofilozowanymi i bitą śmietaną