Restauracja
Restauracja Oława | Jedzenie Oława | Restauracja Sobieski Menu
Zobacz, co mamy do zaoferowania
Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.
Wprowadziliśmy do naszej oferty dania kuchni molekularnej z wykorzystaniem ciekłego azotu. Tworzymy nietypową-wyjątkową postać dań z naturalnych produktów, owoców, warzyw, serów czekolady, chałwy i innych. Oferujemy między innymi: kawior z owoców i warzyw, puder z sera czy czekolady, czipsy z mięty, kawior z owoców i warzyw.
Najlepsze smaki
"Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy" James Joyce
Przystawki Zimne
Carpaccio z polędwicy wołowej (43,- )
marynowane w oliwie kaparowej w towarzystwie czarnych oliwek, kaparów jabłkowych z płatkami parmezanu i świeżej ruccoli
Deska wykwintnych serów (45,-)
podawanych z szynką parmeńską, antipasti i pieczywem
Przygotowujemy tylko z najświeższych produktów
Zupy
Tradycyjny rosół (14,- )
na kurce gotowany podawany z kołdunami
Sałatki jako danie główne
Sałatka Black Tiger (45,-)
podawana z miksem świeżych sałat, w towarzystwie trio krewetek, majonezu mango i emulsji balsamicznej
Żurek staropolski z jajkiem (15,-)
na wędzące gotowany, w aromacie leśnym, podawany w chlebku
Sałatka Szopska (39,-)
mix świeżych sałat z dodatkiem pomidorków cherry i sera koziego podawana z orzechami pini i grzankami żytnimi
Krem Szparagowy (18,-)
podawany z prażonymi migdałami i szyjkami rakowymi
Sałatka Cezar (42,-)
świeża sałata rzymska skropiona sosem Cezar, podawana z kurczakiem zagrodowym, boczkiem wędzonym zapiekanym, grzankami czosnkowymi ,serem cheddar i orzechami pini
Makarony
Spaghetti Diavolo (38,00 zł)
spaghetti z dodatkiem grillowanych polędwiczek wieprzowych warzyw w sosie pomodorowym, świeżym czosnkiem i parmezanem
Raviolacci faszerowane grzybami (42,00 zł)
podawane w sosie winno- śmietanowym, natką pietruszki i parmezanem
Dania główne
Danie rekomendowane do dziedzictwa Kulinarnego Dolnego Śląska
Mini steki z polędwiczki wieprzowej (49,00 zł)
podawane na snopkach fasolki szparagowej otulonej bekonem w towarzystwie puree tymiankowego i sosu z leśnych skarbów
Kotlet wielki schabowy panierowany (39,00 zł)
podawany z łódeczkami ziemniaczanymi i surówką
Pierś z kaczki supreme (57,00 zł)
marynowana świeżym tymiankiem, cytrusem i miodem, podawana na lustrze winnego sosu wiśniowego z kluseczkami estragonowymi i modrą kapustą z rodzynkami, aromatyzowana goździkami
Soczysta pierś z kurczaka kukurydzianego (49,00 zł)
podawana z kaszotto warzywnym, szparagami i sosem holenderskim
Półmisek Szefa (59,00 zł)
różne sorty mięs grillowanych podane z warzywami z rusztu karmelizowanymi w miodzie i chilli, ziemniaczkami opiekanymi i sosem kurkowym
Polędwica wołowa z rusztu (79,00 zł)
aromatyzowana masełkiem czosnkowym spoczywająca na wyrazistym sosie z zielonego pieprzu, wędzonej śliwki, chilli w kompozycji trzech muszkieterów warzywnych i frytkami steak-house
Polędwica wołowa z rusztu (79,00 zł)
aromatyzowana masełkiem czosnkowym spoczywająca na wyrazistym sosie z zielonego pieprzu, wędzonej śliwki, chilli w kompozycji trzech muszkieterów warzywnych i frytkami steak-house
Dania z ryb
Pstrąg Kłodzki (48,00 zł)
pieczony w okrasie czosnkowej, podany z pieczywem i masłem ziołowym
Desery
Sernik mascarpone (35,00 zł)
podawany z sorbetem w aromacie likieru gruszkowego
Tort czekoladowy (35,00 zł)
Kakaowy biszkopt przekładany masą kakaową, kawałkami czekolady, żelką wiśniową w posypce malinowo różanej
Lody z natury (29,00 zł)
kasztanowe, jogurt z miodem, czekolada z chipsami, podane z owocami liofilozowanymi i bitą śmietaną